Nowe sposoby myślenia i nowe produkty sprawiają, że Holmen Paper jest liderem na rynku niepowlekanych papierów do czasopism. Teraz firma po raz kolejny rzuca wyzwanie utartym schematom, opracowując całkowicie nowy produkt.

Holmen Paper przełamuje schematy dzięki nowemu produktowi

Categories: Holmen Paper , paper , Products

2014-09-18

W obecnej sytuacji rynkowej branża papiernicza nie jest rozpieszczana nowymi przedsięwzięciami. Dlatego fakt, że Holmen Paper wkrótce zaproponuje wybranym partnerom udział w pracach rozwojowych dotyczących nowego produktu, stanowi wyjątkowe wydarzenie.

- Nadal utrzymujemy wysokie tempo rozwoju i bliską współpracę z klientami przy działaniach rozwojowych. W przeszłości przynosiło to obopólne korzyści, co zamierzamy teraz powtórzyć — komentuje Karolina Svensson, dyrektor ds. sprzedaży i rynku.

- Nasze nowe przedsięwzięcie charakteryzuje się tymi samymi cechami, które przyniosły nam sukces w dziedzinie niepowlekanych papierów do czasopism. Produkt jest w 100 procentach oparty na świeżych włóknach, co nadaje papierowi szczególne właściwości, a przy tym otwiera przed klientami perspektywę znacznych oszczędności finansowych. Zdecydowanie mierzymy w sektor papierów superkalandrowanych (SC).

- I na tym właśnie kończą się podobieństwa do utartych tradycji — mówi Tommy Wiksand, odpowiedzialny za rozwój produktów i rynku w Holmen Paper.

- Nasz nowy produkt trafia do ustalonego sektora rynku, ale mimo to klienci mogą się zdecydować na niższą gramaturę przy jednoczesnym zachowaniu grubości papieru.  Można dzięki temu zaoszczędzić zarówno przy zakupie, jak i przy dystrybucji.

W trwające prace rozwojowe zaangażujemy niektórych naszych partnerów. Szacujemy, że rozpoczniemy dostawy gotowego produktu wiosną 2015 roku.

Dalszych informacji udziela:

Tommy Wiksand, Sales & Development Director, tel. +46 (0)70-313 31 22

Jonas Lindell, Communications Manager, tel. +46 (0)70-323 20 13

Business Development Director
Tommy Wiksand Holmen Paper
Mobile: +46 70 313 31 22
Department: Business Development
Vattengränden 2
SE-601 88 Norrköping
Sweden / Sverige
Communications Director
Jonas Lindell Holmen Paper
Phone: +46 11 23 62 11
Mobile: +46 70 323 20 13
Fax: +46 11 23 60 30
Department: Communication
Vattengränden 2
SE-601 88 Norrköping
Sweden / Sverige

Holmen AB, P.O. Box 5407, SE-114 84 Stockholm, Sweden.

Visiting address: Strandvägen 1, Stockholm.

Tel: +46 8 666 21 00   E-mail: info@holmen.com